parcham جهش تولید با مشارکت مردم
  • 1402/03/17 - 03:10
  • - تعداد بازدید: 28
  • - زمان مطالعه : 1 دقیقه
  • /ZYK9

توجه به سلامت عمومی با جانمایی درست بیمارستان مادر و کودک در بجنورد

کارشناس سلامت مادران معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی با بیان اینکه تعداد زیادی از مادران باردار در سطح دانشگاه به دلیل داشتن سابقه بیماری زمینه‌ای، سوابق بارداری و زایمان‌های قبلی و بسیاری از عوامل دیگر، نیازمند مراقبت ویژه هستند، اعلام کرد: گرچه بارداری و زایمان فرآیندی طبیعی محسوب می‌شود اما بی‌شک دوران بارداری از حساس‌ترین و با اهمیت‌ترین دوران زندگی هر مادر بوده و نیازمند مراقبت‌ها و الزامات بهداشتی و درمانی ویژه است که در نهایت جامعه‌ای سالم را رقم می‌زند.



معصومه صولتی روز چهارشنبه 17 خردادماه 1402 در گفت و گو با وب‌دا، با تأکید بر اینکه مادران باردار از جمله گروه‌های آسیب‌پذیر بوده و گاها نیاز به اقدامات اورژانسی دارند افزود: به همین جهت در دسترس بودن خدمات درمانی فوری از الزامات حفظ سلامت و حیات مادر و جنین است. 





وی شاخص مرگ مادران در اثر عوارض بارداری و زايمان را يكی از مهم‌ترين شاخص‎‌های توسعه در کشور ذکر و عنوان کرد: در راستای ارتقاء شاخص‌های سلامت مادران،  خدمات بهداشتی در قالب مراقبت‌های مادران از پیش از بارداری تا پس از زایمان در مراکز خدمات جامع سلامت، پایگاه‌ها و خانه بهداشت‌ها به صورت رایگان ارائه می‌شود.



 

وی با بیان اینکه حتی در مناطق  صعب‌العبور و فاقد خانه بهداشت نیز، تیم‌های بهداشتی متشکل از پزشک، ماما و بهورز، به مادران و کودکان خدمات ارائه می‌دهند، اضافه کرد: تأمین سلامت مادران موجب ارتقاء سلامت آن‌ها و در نهایت باروری بیشتر و جوانی جمعیت می‌شود.





وی یادآوری کرد: ارزیابی مستمر سلامت  مادران باردار موجب شناسایی عوامل نیاز به مراقبت ویژه و پیگیری  مادران باردار و انجام مداخلات به موقع و تامین سلامت آن‌ها می‌شود.





وی با تأکید بر اینکه نیاز است که برای مواقع بحرانی و ویژه نیز تدابیری اندیشیده شود، ادامه داد: اگر چه مادران باردار تمام خدمات بهداشتی ودرمانی اولیه را در مراکز بهداشت در دسترس دریافت می کنند اما برای سطوح بعدی درمان، زایمان و موارد اورژانسی نیازمند خدمات درمانی در دسترس هستند.





صولتی با اشاره به اینکه دسترسی زنــان به مراقبت‌های بهداشتی و درمانی مناسب در دوران بارداری، زايمان و پس از آن، امكان پيشگيری بسياری از موارد مرگ مادر و نوزاد را فراهم می‌کند، خاطرنشان کرد: بنابراین باید نظام ارائه خدمات بهداشت و درمانی به منظور دسترسی سریع مادران به اقدامات لازم در هر زمان، مکان و فضای مورد نیاز  جهت این امر را تأمین و اکنون تقویت نظام درمان در استان، جانمایی درست بیمارستان فوق تخصصی مادر و کودک است که باید به طور جد به آن توجه شود.


  • گروه خبری : آخرین اخبار دانشگاه
  • کد خبر : 12083
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

تنظیمات قالب
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید